Palvelut

Fysioterapia, Hieronta, Urheilufysioterapia ja Liikuntaohjelmat

Fysioterapia

”Fysioterapeutti on liikkeen tutkimisen ja hallinnan ammattilainen”

Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Ihmiset kärsivät elämänsä aikana useista erilaisista tuki- ja liikuntaelinvaivoista, joista yleisimpiä ovat selkä-, olkapää-, niska- ja polvikivut. Fysioterapia on tutkitusti parhaimpia menetelmiä tuki-ja liikuntaelin vaivojen hoidossa. Fysioterapiaa suositellaan useissa eri kansainvälisissä ja kotimaisissa hoitosuosituksissa ensisijaiseksi hoitomuodoksi monissa tuki-ja liikuntaelinvaivoissa. Esimerkiksi alaselkä- ja olkapääkivuissa fysioterapian on todettu olevan muita hoitokeinoja tehokkaampi. Sama pätee myös monissa muissakin vaivoissa.

Fysioterapeutilla on useita eri työkaluja, joita hän käyttää tarpeen vaatiessa. Yksi yleisimmistä ja tunnetuimmista on manuaalinen käsittely, kuten hieronta. Niinkuin pelkällä porakoneella ei korjata koko taloa, ei hierontakaan ole paras työkalu kaikissa tilanteissa, vaan tarvitaan muitakin työkaluja. Ohjaus ja neuvonta on yksi työkaluista. Samoin on terapeuttinen harjoittelu eli ”jumppaaminen”. Monissa vaivoissa parhaimpaan lopputulokseen päästään, kun käytetään eri työkaluja sopivassa suhteessa. Tällöin ei riitä, että pelkästään fysioterapeutti hikoilee hoitopöydän ympärillä, vaan usein myös asiakkaalta vaaditaan aktiivista osallistumista omaan kuntoutukseensa.

Parhaimman työkalun valitsemiseksi kulloisenkiin tilanteeseen fysioterapeutin täytyy huolellisesti tutkia asiakas. Vastaanottokäynti alkaakin aina haastattelulla, jotta tiedetään kuka asiakas on ja miksi hän on hakeutunut fysioterapiaan. Tämän jälkeen usein tehdään erilaisia testejä, jossa havainnoidaan asiakkaan liikkumista tarkemman diagnoosin tekemiseksi. Tämän jälkeen mietitään yhdessä asiakkaan kanssa, mitkä työkalut sopisivat hänen tilanteeseen parhaiten.

Hieronta

Hieronta on ikivanha hoitomenetelmä, joka perustuu kosketuksen monipuolisiin hyötyihin. Hieronnalla voidaan rentouttaa lihaksia, vähentää kipuja sekä stressiä. Ihmiset pitävät hieronnassa erilaisista voimakkuuksista, jolloin on tärkeää, että kerrot hierojallesi milloin voimaa voisi lisätä tai vähentää. Hieronta soveltuu myös kaikenikäisille.

Tiesitkö? Vastoin yleisiä uskomuksia hieronta ei lisää lihasten verenkiertoa tai poista kuona-aineita. Hieronnan hyödyt perustuvat enemmän neurologisiin vaikutusmekanismeihin. Lihasten jännittyneisyyttä ja kipua säädellään aivoissa ja hieronnalla voidaankin erilaisten reseptoreiden ärsyttämisen kautta vaikuttaa aivoihin, jotka puolestaan voivat rentouttaa lihaksistoa ja vähentää kipua.

Urheilufysioterapia

Photo by Victor Freitas on Pexels.com

Urheilijat kuormittavat säännöllisesti kehoaan äärirajoille asti. Lisäksi jokainen urheilulaji vaatii keholta erilaisia ominaisuuksia. Urheiluvammat syntyvät usein harjoittelun seurauksena ja tämän takia harjoittelu on myös paras paikka niiden kitkemiseksi. Urheilufysioterapeutti voi tukea urheilijaa ja hänen valmentajaansa harjoittelun suunnittelussa ja toteutuksessa. Tällä mahdollistetaan urheilijalle lisää terveitä harjoituspäiviä, lisätään urheilijan suorituskykyä ja harjoitettavuutta. Urheilufysioterapia on siis parhaimmillaan paljon muutakin kuin pelkkien urheiluvammojen kuntouttamista. Urheilufysioterapeutti on liikkeen analysoinnin ammattilainen ja usein urheilufysioterapia sisältääkin testaamista ja urheilusuorituksen analysointia videolta.

Myös tavallinen kuntoilija tai vasta liikunnasta kiinnostunut hyötyy urheilufysioterapiasta. Heillä ei yleensä ole omaa valmentajaa, jolloin urheilufysioterapeutti voi auttaa harjoittelun suunnittelussa ja toteutuksessa. Käytännössä se voi tarkoittaa joillekin kuntosaliohjelmaa ja kuntosaliliikkeisiin perehdyttämistä tai vaikkapa juoksuohjelmaa.

Mikäli haluat pienentää todennäköisyyksiä urheiluvammoille ja kehittää suorituskykyäsi (oli lähtötaso mikä tahansa) tai jos kärsit jo jostain urheiluvammasta on urheilufysioterapia sinulle oikea valinta!

Urheilufysioterapiaan meillä on vihkiytynyt erityisesti Sami Pahkala. Lisätiedoissa ja yhteistyöpyynnöissä kannattaa kääntyä hänen puoleensa.

Kenelle?

– Urheilijat
– Urheiluseurat
– Kaikki liikunnasta kiinnostuneet

Kuntosali- ja juoksuohjelmat

Haluaisitko itsellesi ammattilaisen suunnitteleman kuntosali-, juoksu tai liikuntaohjelman hyvinvointisi edistämiseksi?

Tarjoamme nyt 3kk yksilöllisen liikuntaohjelman vain hintaan 130€. Paketti sisältää 60min haastattelu/tutkimiskäynnin, yksilöllisen 3kk liikuntaohjelman sekä yhden 60min ohjauskäynnin.

Yksittäinen kuntosalivalmennuskerta fysioterapiahinnaston mukaisesti. Ohjelman laatiminen tai sen päivitys 30 €. (selkeät kuvalliset ohjeet)

Mikäli kiinnostuit niin soita tai laita meille sähköpostia!

%d bloggaajaa tykkää tästä: